Over

Aangenaam, mijn naam is Tanja de Bie – van Leeuwen; ja toen ik trouwde, beloofde ik plechtig altijd onze beide namen te blijven gebruiken, vandaar deze mondvol. 

Ik ben freelancer

In maart 2001 schreef ik mezelf als eenmanszaak in bij de Kamer van Koophandel met de handelsnaam “daags”. Ik ontwerp websites en met name optimalisaties voor websites: hogere conversies, blijere klanten.

De drive naar optimalisatie is niet alleen zichtbaar in mijn ontwerpen, maar ook in de manier waarop ik mijn freelancebedrijf run. Ik heb graag inzichtelijk wat mijn activiteiten opleveren. Ik  ❤️  structuur en ik  ❤️ cijfertjes. 

“Freelancen” is voor mij geen tijdelijk iets tot ik een leuke baan heb gevonden, het is mijn business. En die neem ik heel serieus. Dat betekent dat ik een deel van mijn tijd met opdrachtgevers werk en een deel van mijn tijd besteed aan het optimaliseren van mijn bedrijf en mijn bedrijfsactiviteiten.

Hoe dan?

Dagelijks (ja daags eigenlijk) hou ik mijn bezigheden bij en reflecteer ik op hoe ze waarde leveren en zin geven. Je leven moet ook een beetje leuk en gezellig blijven, maar energie verspillen aan de verkeerde dingen waar ik doodongelukkig van word, dat hoort in het verleden. 

Daar wil ik jou ook bij helpen. Keuzes maken. Je dagelijks tevreden voelen omdat je die keuzes hebt gemaakt. Doen wat nodig is. Om je elke dag goed te voelen bij wat je doet.

daags voor freelancers

Al die jaren heb ik gelukkig het nodige opgestoken, wat wél en niet werkt. Door altijd maar als een malle te schrijven en documenteren. Het komt hier samen op daags voor freelancers. Ik wil freelancers helpen beter te freelancen. En voor een groot deel is dat stoppen te denken als freelancer, maar denken als de directeur van je bedrijf.

Minder tijd aan randzaken werken die niets opleveren. Stoppen met 1001 ideeën najagen die niets opleveren. Stoppen met tijd weggeven omdat je geen goede afspraken hebt gemaakt. Stoppen met avonden doorhalen om deadlines te halen. Stoppen met alleen maar kei-hard werken om aan het eind van het jaar denken “uuuh waar heb ik het allemaal voor gedaan?”. Met andere woorden, beter freelancen is beter voor je leven en voor je bankrekening.

Meer tijd, meer geld en leuker werk voor freelancers beloof ik op mijn homepage. Het klinkt heel simpel, en dat is het ook. Maak vaak is het té simpel om het zelf te bedenken en te doen. Laat staan elke dag (ja daags).

We maken het vaak te moeilijk voor onszelf en dan is het wel fijn als iemand over je schouder meekijkt en je af en toe een schop of een high five geeft.

Tanja de Bie – van Leeuwen
Professioneel probleemoplosser & cheerleader voor freelancers